Underkategorier

 

Sjekk dekk før du kjører til Dombås

Dombås helt nord i Gudbrandsdalen ligger i et vakkert område i Dovre kommune. Men det er kaldt vær her mye av året. Når du skal ta en biltur til eller forbi Dombås er det derfor svært viktig å vite at du har gode dekk. Her er like godt en link til en nettbutikk som selger nettopp dekk, bare for å minne deg litt ekstra på å sjekke.

Dovre kommune er et populært turistmål, stort sett på grunn av flott natur med et rikt dyre- og planteliv. Dovrefjell har en stamme av moskus, som er et unikt skue i Norge da arten hører hjemme på den arktiske tundraen. Dombås har fra gammelt av vært et populært knutepunkt, og Dombås stasjon forbinder den dag i dag Dovrebanen med Raumabanen. Mange foretrekker imidlertid å kjøre. Sørfra kjører du E6 opp gjennom Gudbrandsdalen, vestfra over Lesja eller nordfra over vakre Dovrefjell. Størstedelen av kommunen ligger høyt over havet, og vintersesongen er lang. Før du setter deg i bilen og vender nesa mot Dombås og Dovrefjell må du derfor sørge for at du har riktige dekk. Husk å sjekke dekkene!

Dombås og nasjonalparker

Dombås byr på en rekke overnattingsmuligheter, og er dermed et flott utgangspunkt for den flotte naturen Dovre kommune har å by på. Her finner du et usedvanlig rikt dyre- og planteliv, med både villrein, jerv og dessuten moskus. Dombås ligger i nær tilknytning til hele tre nasjonalparker: Dovre nasjonalpark, Rondane nasjonalpark og Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Her ligger med andre ord naturopplevelsene på rekke og rad.

Sjekk dekk før du kjører

Før du reiser over eller i nærheten av Dovrefjell er det svært viktig å kontrollere at dekkene har riktig lufttrykk og at de ikke er for slitte. Dombås ligger hele 645 meter over havet, og omtrent halvparten av årets måneder har en middeltemperatur på mindre enn null grader. Hvis du skal reise om våren eller høsten er det derfor viktig å være ekstra oppmerksom på kjøreforholdene. Du er selv ansvarlig for å kjøre forsvarlig, og hvis forholdene tilsier at du trenger vinterdekk, bør du vurdere å bytte dekk før turen. Det er nemlig svært kaldt å bli værfast midt oppå Dovrefjell.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: